安心到可以食落肚 呢個美國全天然有機護髮品牌 你一定要知

之前就分享過消委會一個洗頭水報告,指出市面上出售嘅60款洗頭水當中,有6成都含有唔同程度嘅致敏成份,長期使用會做成不良影響。而報告亦顯示就算買到最貴 $400一枝都好,都未必一定係全天然最安全,咁到底應該點樣選擇洗頭水好?

回顧:消委會報告指市面上六成洗頭水含有致敏成份 

選擇心得:洗頭水日日都要用 要選就要選全天然  無害無毒

唔少人選擇產品時都只係留意字眼「天然」「有機」就以為一定安全,消委會報告中有15個標籤住「天然」「有機」嘅洗頭水只有部份含有經第三方機構認可嘅「證證標籤」,當中提及嘅「天然」「有機」都唔係100%採用,加上每個地區對有機嘅定義都唔同,所以要選的話就要小心睇清標籤。

 

真正天然有機頭髮護理品牌 Intelligent Nutrients

來自美國的有機頭髮護理品牌Intelligent Nutrients (IN)就堪稱係有機認證產品的最過境界。Intelligent Nutrients理念係相信食物真正嘅營養價值係由皮膚直接吸受,而唔係透過食用,亦堅持只讓營養成份安全嘅源材料先可以進入體內,因此所有產品原材料都得到美國農業部USDA權威有機認證,令產品達到真正天然有機,而IN更加是全球唯一絕對可以安心食落肚而無害嘅個人護理品牌

而產品亦全部通過歐洲ICEA 認證,整個過程十分嚴謹,就連包裝的物料是否可循環使用,以及產品生產環境都需要完全符合其最高標準要求。

為了確保原材料天然有機  創辦人於美國買了一個島來發展水耕有機事業

Intelligent Nutrients創辦人Horst Rechelbacher(1941-2014)係真正嘅環保大師,佢曾經創辦過嘅品牌Aveda是美容界最有信譽的十大綠色品牌之一,後來更以80億美元被Estée Lauder收購。後來為左Intelligent Nutrients而特登於美國買了一個小島來發展自家的有機農業,將全天然的原材料用來製作Intelligent Nutrients個人護理產品。

 

產品全部由植物籽油提煉
加含有超級抗氧化成分 比普通食品更易被人體吸受

專利成分Intellimune® 籽油複合物
而IN 所有護理產品都由,含有由植物籽油提煉出來,含有黑色小茴香,南瓜,紅葡萄,紅桑子和小紅莓5種成分,比起普通食品更多於30%的抗氧化和抗衰老能量,更容易被人體吸收,長期使用更加可讓人「吃出美麗」,增強身體自我的抵抗力及更生細胞能力。

 

 

 

Intelligent Nutrients最近
喺中環開左全球首間Hair & Treatment Salon

我地都親身體驗過Intelligent Nutrients 「有機抗氧化護髮療程」,會先用護髮精華為頭皮按摩,以清潔頭皮。髮型師一眼說指出我有輕微的頭皮屑,明顯係平時所使用的洗頭水滋潤度不足,因此造成頭皮乾燥,易生皮屑。 而Treatment過程就會先清潔頭皮後再洗髮,用的都是Intelligent Nutrients 的有機修護洗頭水,然後用上籽油配合的護髮素為頭髮焗油半小時。

用過一次就已經感覺到髮絲清爽
每條髮絲都好似飲飽最天然嘅植物營養

只係試用過一次,髮絲就已經變得清爽,根根分明,觸感順滑。最無諗過係感覺到髮量好像增多,空氣感十足,每一條髮絲都好似飲飽最天然嘅植物營養。

Intelligent Nutrients皇牌洗頭水系列(1):
Harmonic 和諧洗頭水+護髮素

和諧洗頭水 – 抗氧防脫無重洗護系列,含有Intellimune專利籽油,可做到抗氧排毒、清潔頭皮、清除頭髮嘅污垢、平衡頭油分泌同去除頭油味:

Harmonic 和諧洗頭水 444ml $268

Harmonic 和諧護髮素 200ml  $198

 

Intelligent Nutrients皇牌洗頭水系列(2):
PureLuxe 洗頭水+護髮素 (有效鎖色)

鎖色及滋潤鎖護髮組合:
全球首創天然技術鎖色效果長達60天•由美國科研中心發掘各種植物的天然成份,調配的新升級智慧配方,對抗染後褪色問題。

PureLuxe 洗頭水 444ml $368

PureLuxe 護髮素 200ml  $268

 

對護髮有留意嘅你,一定要記得呢一個品牌Intelligent Nutrients!

 

 

 

發表回覆