天然有機洗頭水品牌Intelligent Nutrients有幾勁?原來創辦人Horst Rechelbacher被稱為「環保品牌之父」

上一篇就介紹過天然有機洗頭水品牌Intelligent Nutrients(IN)喺中環威靈頓街開左一間實體Hair & Treatment Salon,體驗一下IN全天然護髮用品嘅效用。之後對呢一個品牌印象深刻,決定再搜集一下資料。

上一篇Salon 體驗記:

 

【實地體驗】天然有機護髮品牌Intelligent Nutrients 香港中環首間 Hair & Treatment Salon

IN現時嘅產品全部都獲得100%有機認證,更加曾經推出過全球唯一可以食落肚嘅護理產品,得到美國農業部USDA權威有機認證。不過就唔係真係鼓勵人地買來食,而係證明產品都係全天然有機同好有營養。

IN創辦人Horst Rechelbacher是真真正正的大師

Intelligent Nutrients的創辦人Horst Rechelbacher(1941-2014) 能夠被稱為真正的大師,源自於他的信念及遠見。Horst Rechelbacher 30年前由美髮用品起家,提倡使用植物成分,後來更開設了護膚線,成就兩大品牌Aveda及Intelligent Nutrients,前者成為美容界最有信譽的十大綠色品牌之一,後來更以80億美元被Estée Lauder收購。後來Horst喺美國明尼蘇達州買了一個島,展開佢水耕有機事業,繼而成就另一個皇牌品牌Intelligent Nutrients出來。

Intelligent Nutrients的品牌理念就係堅持所有被身體吸引的物質都要係有營養同埋安全,一律使用無害的天然材料,以食物同植物為提煉基礎的皮膚及頭髮護理產品,均含有由黑色小茴香,南瓜,紅葡萄,紅桑子和小紅莓籽油所提煉的超級抗氧化成分,相比普通食品更多於30%的抗氧化和抗衰老能量,更容易被人體吸收,其養份令長期處於生活緊張的現代人「吃出美麗」,增強身體自我的抵抗力及更生細胞能力。

 

 

發表回覆